• 10 znanstveno dokazanih blagodati češnjaka
  Češnjak se koristilo i u drevnoj Grčkoj kao lijek za mnoge bolesti, a današnja je znanost samo potvrdila da je on zaista iznimno koristan za zdravlje. Donosimo njegovih 10 korisnih svojstava.
 • Kolač s karameliziranim češnjakom
  Osim što u tekstu u nastavku možete doznati sve o ljekovitim svojstvima češnjaka, donosimo vam i recept za kolač s karameliziranim češnjakom.

  Češnjak je biljka vrlo jakog i jetkog okusa, koja je poznata zbog svojih vrhunskih kulinarskih i medicinskih svojstava. Glavni sastojak češnjaka je allicin koji posjeduje čudesno antibakterijsko, antivirusno, antigljivično, antiparazitsko i antioksidacijsko djelovanje. Podrijetlom iz centralne Azije, češnjak je jedna od najstarijih kultiviranih biljaka u svijetu koja se uzgaja već preko 5000 godina.
 • Zašto biste češnjak trebali jesti svaki dan

  Volite pojesti češnjak, a muči vas loš zadah nakon konzumacije? Nemojte brinuti, jer upravo zbog alicina koji ima taj specifičan miris, češnjak je namirnica prepuna zdravlja

  Do sada je mnogobrojnim studijama utvrđeno da češnjak ima snažna svojstva antioksidansa, dobro utječe na imunitet, poboljšava krvotok, smanjuje kolesterol, a sve zbog moćnog alicina koji sadrži u sebi.